abonneren

Einde leveringsproblemen HTC One in zicht

De productie van het vlaggenschip van HTC zal eindelijk genoeg opgeschroefd worden, zodat leveringsproblemen binnenkort tot het verleden behoren. De productiecapaciteit wordt in mei verdubbeld en daarna nog verder opgevoerd.

De HTC One is het toptoestel van dit moment voor de Taiwanese fabrikant. Toch heeft de weg naar de winkels nog wat problemen met zich meegebracht. Niet iedereen is echter van een koude kermis thuisgekomen. De reacties zijn verschillend, de één liep zo de winkel uit met een HTC One, de ander moet nog weken wachten. Toch is het einde van onstane leveringsproblemen in zicht.

Vertraging in levering

In maart zou, wegens een tekort aan onderdelen, het bevoorraden van afzetmarkten zorgvuldig door HTC afgewogen moeten worden. Daarna werd de levering in de Nederlandse en Belgische winkels uitgesteld van maart naar midden april. Gelukkig werd eind april de eerste batch toestellen geleverd. Ook een uitspraak in een rechtszaak heeft niet voor verdere leveringsproblemen gezorgd.

De CEO van HTC North Asia, Jack Tong, heeft nu bekend gemaakt dat de productie van de HTC One in mei verdubbeld wordt en in de maand juni en juli nog een stuk opgeschroefd wordt. Dit alles om te kunnen blijven voldoen aan de sterke vraag. Hopelijk zal hiermee het leveringsprobleem teniet worden gedaan en zal het de cijfers van HTC een ‘boost’ geven.

HTC One 

De HTC One is het nieuwe toptoestel van HTC en beschikt onder andere over een zeer snelle Snapdragon 600-chipset en volledig nieuwe camera. Deze heeft volgens HTC zogenaamde ‘UltraPixels’, waarmee tot drie keer meer licht de sensor kan bereiken dan bij een normale 8 megapixelcamera. Dit heeft als resultaat dat er, ook bij weinig licht, enorm goede foto’s gemaakt kunnen worden. Dit zorgt er wel voor dat de maximale opnameresolutie 4 megapixel is. Daarnaast zal de HTC One draaien op Android 4.1.2 bij lancering in combinatie met het volledig vernieuwde HTC Sense 5.

Geschreven door: Claudia Rahanmetan op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: productie, one, leveringsproblemen

Nieuws headlines

Laatste reactie