Einde aan onbeperkte cloudopslag OneDrive

Microsoft stopt vanaf heden met het aanbieden van onbeperkte cloudopslag aan OneDrive-gebruikers. Die optie was eerder weggelegd voor Office 365-abonnees, die 'nog maar' 1 TB aan opslagruimte overhouden.

Microsoft kondigde de veranderingen vorig jaar al aan. Met name bedrijven zouden 'misbruik' maken van de onbeperkte OneDrive-ruimte. Daarom wordt er nu toch een datalimitet geïntroduceerd - en 1 TB is voor de meeste gebruikers alsnog meer dan genoeg.

Lees ook: Hoe zit het nu precies met de betaalde OneDrive-opslag?

Wie wel meer dan 1 TB aan data op zijn OneDrive-account heeft staan, kan daar straks niet meer zomaar bij. Eerst moet aan Microsoft opnieuw toegang gevraagd worden, daarna krijgt men 30 dagen de tijd om de data alsnog te verwijderen of te verhuizen.

Wat nu?

Er blijven ook nog andere opties beschikbaar. 1 TB is weggelegd voor Office 365 Personal-abonnees voor 7 euro per maand. Office 365 Home (voor 5 personen) biedt voor een tientje per maand 5 TB ruimte (1 TB per persoon).

Tot slot kun je voor 2 euro per maand 50 GB OneDrive-ruimte kopen zonder vast te zitten aan een Office-abonnement, en is er nog de gratis optie. Daarbij is de datalimiet 5 GB, waar dat overigens eerder nog 15 GB was.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Online opslag

Tags: cloud, opslag, onedrive