abonneren

Eetcafé verbiedt Google Glass

Google Glass is nog niet gelanceerd, maar hoe zit het met de privacy? Een café in de Amerikaanse stad Seattle verbiedt zijn klanten nu al vooraf om de geavanceerde bril van Google te dragen.

The 5 Point Cafe uit Seattle meldt op zijn Facebook-pagina dat het de eerste zaak van de regio is dat Google Glass vooraf in de ban doet. Mensen die het wagen met deze bril te lopen kunnen wat hun betreft 'een schop onder hun kont' krijgen.

Op zich zou het eetcafé met dit aangekondigde verbod nog wel eens een punt kunnen hebben. Google Glass zit vol snufjes. Met deze bril kan onder andere routeinformatie en berichten van sociale netwerken worden bekeken. Daarnaast kan de bril foto's en video-opnames maken. Waarschijnlijk is het lastig om te zien wat de drager er precies mee uitspookt.

Privacy in het geding
Dave Meiner, de eigenaar van The 5 Point Cafe, is niet gerust op de privacy van zichzelf en zijn publiek als mensen met Google Glass het etablissement onveilig komen maken. The 5 Point Cafe trekt een gevarieerd publiek aan, waaronder ook technologiegeeks die volgens Meiner bij Amazon werken.

'Het is prima als je deze draagt, maar ik wil ze niet binnen hebben', aldus Meiner over de Google Glass bril. 'Je moet de cultuur van The 5 Point begrijpen. Dit is soms een louche, misschien wel beruchte plek. Ik denk dat mensen die hier heengaan niet herkend willen worden.' Hij voegt daaraan toe dat de eigenaren van The 5 Point Cafe zeker niet in het geheim willen worden gefilmd.

De Facebook-actie is een publiciteitsstunt met een serieuze ondertoon. Meiner geeft toe dat zijn melding op de sociale netwerksite over het Google Glass-verbod gedeeltelijk een grap is om reacties op de sociale mediasite uit te lokken. Maar hij zegt deels wel serieuze bedoelingen met deze actie te hebben. Zo is het bij The 5 Point Cafe niet toegestaan om zonder toestemming andere mensen te filmen of op de foto te zetten.

 

Bron: MyNorthwest

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord