abonneren

Eerste stabiele release van het vrije LibreOffice

The Document Foundation lanceert LibreOffice 3.3, de eerste stabiele release van het gratis office-programma, ontwikkeld door de community. LibreOffice 3.3 biedt ook alle nieuwe mogelijkheden van OpenOffice.org 3.3.

LibreOffice is een afsplitsing van OpenOffice.org. De ontwikkelaars van LibreOffice; The Document Foundation, heeft zich afgesplitst nadat OpenOffice.org in handen kwam van Oracle. Oracle kreeg het beheer over het opensource-project met de overname van Sun.

In minder dan vier maanden, is het aantal ontwikkelaars dat aan LibreOffice werkt, gegroeid van minder dan twintig (eind september 2010) tot meer dan honderd nu. Dit heeft het voor de ontwikkelaars mogelijk gemaakt om eerder te releasen dan het plan was.

LibreOffice 3.3 biedt naast de nieuwe mogelijkheden van OpenOffice 3.3 ook verschillende eigen nieuwe functies. Onder leden van de gemeenschap zijn de meest populaire, in willekeurige volgorde: de mogelijkheid om SVG (grafische) bestanden te importeren en te bewerken; een eenvoudige manier in Writer om titelpagina's en de nummering in te voegen; een verbeterde Navigator in Writer; handiger werken met cellen en bladen in Calc; en import filters voor Microsoft Works en Lotus Word Pro documenten. Aanvullend zijn belangrijke uitbreidingen gebundeld: PDF import, een dia-presenteer-console en een sterk verbeterde rapport-generator. Een vollediger en meer gedetailleerde lijst van alle nieuwe mogelijkheden van LibreOffice 3.3 is te zien op de volgende webpagina: http://www.libreoffice.org/download/new-features-and-fixes/.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Office

Tags:

Laatste reactie