abonneren

Eerste niet-Nokia-Lumia heeft matige specificaties

De dag die we wisten dat zou komen is eindelijk hier: Microsoft heeft zijn eerste Lumia-telefoon gepresenteerd waar de Nokia-naam volledig van is weggelaten. Daarmee komt het einde van de ooit wereldoverheersende Finse telefoonfabrikant wel heel dichtbij. En de Microsoft Lumia 535 is nog niet eens een beste telefoon...

De Lumia 535 is een low-end-smartphone met matige specificaties, die zich vooral richt op opkomende markten.

Lage resolutie

Het toestel heeft een scherm van 5", wat vrij groot is, maar de resolutie ligt laag op slechts 960 x 540 pixels.

Camera

De camera's hebben zowel aan de voor- als de achterzijde 5 megapixels, waarmee video's van slechts 848 x 480 pixels kunnen worden geschoten.

Aan de binnenkant

Ook aan de binnenkant is de 535 een echte low-end-telefoon tegen, want de quadcore-processor heeft 1,2 GHz en de 1 GB . De telefoon krijgt van zichzelf 8 GB aan opslaggeheugen, maar dat is wel uit te breiden met een micro-sd-kaart.

Microsoftware

De Lumia 535 staat voor 3 x 5. Daarmee doelt Nokia Microsoft op de camera's, maar ook op het feit dat de telefoon 5 bekende Microsoft-diensten op de telefoon meelevert: Skype, Office, Cortana, OneDrive en Outlook. Het toestel draait op Windows Phone 8.1, de meest recente versie van het OS.

Opkomende markten

Microsoft richt zich met de telefoon vooral op opkomende markten in Azië en Rusland, maar uiteindelijk moet de telefoon ook naar Europa komen. Wanneer dat gaat gebeuren, is echter niet bekend. Wel is duidelijk de telefoon rond de 100 tot 110 euro gaat kosten.  EDIT: Ok, ok, het was niet onze bedoeling om Microsoft te bashen, maar het artikel was inderdaad wat ongelukkig opgeschreven. We kunnen ook niet zeggen of het toestel wel of niet goed is zonder het te bekijken, en dat was ook niet de bedoeling. We vinden het gewoon jammer dat de eerste telefoon niet-Nokia een low-end-toestel is.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Lumia, lumia 535

Laatste reactie