abonneren

Eerste Intel-smartphones komen deze week

Intel wil dolgraag zijn Atom-chips in mobiele apparaten krijgen. En dat lijkt te gaan lukken, want tijdens een conference call heeft Paul Otellini (CEO) bekendgemaakt dat de eerste smartphones op Intel-hardware deze week komen.

Otellini heeft niet heel veel losgelaten, maar dat stopt de geruchtenstroom natuurlijk niet. Later deze week moet een toestel uitkomen. Computerworld denkt dat het om de Xolo X900 van Lava gaat. Otellini heeft eerder gemeld dat Lenovo een model gaat uitbrengen dat nog eerder beschikbaar komt.

Tijden MWC heeft Orange een toestel getoond dat op een Atom draaiden (een Android-model). Deze moet rond de zomer beschikbaar zijn. Ook LG en Motorola zijn bezig met mobiele telefoons met Intel-hardware. Wanneer deze komen, is niet bekend.

Hoewel Android voor ARM geschreven is, is Intel er in geslaagd Android 4 naar X86 te porten. Ook heeft Intel de Medfield soc (systom on a chip) die op X86 gebaseerd is, maar wel voor mobiele apparaten is bedoeld. Intel wil zo de strijd aangaan met ARM, dat nu de mobiele markt domineerd. 

Geschreven door: Jaap Veenstra op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: ATOM

Laatste reactie