abonneren

Eerste Firefox-smartphone morgen al in Spanje te koop

De allereerste Firefox OS-smartphone wordt morgen al gelanceerd in Spanje. Het toestel heet ZTE Open en wordt verkocht via de mobiele provider Telefónica. Wanneer Nederland volgt is nog niet bekend.

Het Spaanse telecombedrijf Telefónica heeft bekendgemaakt dat het morgen de eerste telefoon op de markt brengt die draait op Firefox OS. Firefox zelf hield het veel algemener door te zeggen dat regionale lanceringen van de Firefox OS-smartphones binnenkort beginnen. Daarbij heeft de open source-stichting het over de genoemde ZTE Open en de Alcatel One Touch.

Morgen komt de ZTE Open dus in elk geval via Telefónica uit. De Europese operator die samenwerkt met het Chinese ZTE, waar in eerdere berichtgeving over gesproken werd, blijkt dus de Spaanse telco te zijn. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de eerste HTML 5-smartphone morgen in Spanje uitkomt.

De smartphone kost 69 euro. De klant krijgt daar 30 euro aan beltegoed bij. Wanneer consumenten een tweejarig contract nemen krijgen ze het toestel voor het luttele bedrag van 2,38 euro per maand. Met die prijsstelling wordt de Firefox OS-smartphone ver onder het prijspeil van telefoons met iOS en Android gelanceerd.

De hardware van de smartphone is aan de andere kant ook niet heel indrukwekkend. De ZTE Open heeft een aanraakscherm van 3,5 inch groot met een resolutie van 480 x 320 pixels. Er zit een eenvoudige processor in met een enkele kern, 256 MB werkgeheugen en 512 MB opslagruimte. Dit valt wel uit te breiden via een geheugenkaart en Telefónica levert die er meteen bij (4GB MicroSD). Wanneer er in Nederland een smartphone met Firefox OS uitkomt is nog niet bekend.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Firefox Os, Budgetsmartphones

Nieuws headlines

Laatste reactie