Eerste custom rom voor Android Wear nu al te downloaden

De eerste custom rom voor Android Wear is al ontworpen. Een ontwikkelaar heeft een eigen rom gemaakt van minder dan 8 mb, die het scrollen op de LG G Watch veel vloeiender maakt en de accuduur zou verbeteren.

De ontwikkelaar bracht de rom uit via het forum Rootzwiki. Het bestand is slechts 7,7 MB groot en is vooral een aanpassing op de huidige firmware van de G Watch. De GUI van de G Watch blijft daarmee gelijk.

Soepeler

Wel zal het scherm er vloeiender mee werken wanneer de gebruiker van scherm wisselt. Er ontstaat dan minder lag. Ook wordt de accuduur sterk verbeterd. Hoe dat precies gebeurt, is niet helemaal duidelijk. De ontwikkelaar wil alleen kwijt dat de ROM "het geheugen beter weet te beheren" en "services beter kan verdelen over de hardware." Ook wordt het cache-geheugen vergroot en kan de Window-manager nu 240 taken tegelijk aan.

Mobiel besturingssysteem

Android Wear is het nieuwe besturingssysteem van Google, dat zich speciaal richt op wearables zoals smartwatches. De LG G Watch is één van de twee smartwatches die op dit moment op dat OS draaien. Google presenteerde het besturingssysteem vorige week tijdens de ontwikkelaarsconferentie Google I/O.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Software

Tags: lg g watch