Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Is een VPN legaal of illegaal?

Regelmatig krijgen we op de redactie van PCM de vraag of het gebruik van een VPN-router of –dienst legaal is. Het korte antwoord op deze vraag is 'Ja', maar het lange antwoord is wat complexer.

Net als bij een ‘gewone’ internetverbinding betekent het gebruik van een VPN-dienst of –router niet dat je – omdat je verkeer versleuteld is en jij je anoniem op internet begeeft – ineens van alles mag doen. Het is bijvoorbeeld nog steeds verboden om bijvoorbeeld systemen te hacken, kinderporno te bekijken of mensen op te lichten.

Het probleem is echter dat eigenlijk niemand kan controleren of dat ook echt niet gebeurt. Althans, het is lastiger om een overtreder op te pakken. In Europa is het gebruik van een VPN-dienst of –router niet verboden, maar het kan zijn dat sommige internetproviders of openbare wifi-netwerken zorgen dat een VPN-verbinding langzamer verloopt dan hun eigen internetverbinding.

Wel verboden in sommige andere landen

In sommige landen is het gebruik van een VPN-verbinding wel verboden, zoals in China en Noord Korea. Immers, via een VPN-verbinding zouden inwoners van die landen ook gebruik kunnen maken van sociale netwerken als Facebook en Twitter, en dat wil de overheid aldaar voorkomen.

Wil je het graag zelf proberen? PCM heeft de 8 beste VPN-diensten voor je op een rij gezet. Ook keken we eerder al naar de beste VPN-routers. En hier lees je nog meer tips voor het kiezen van de beste VPN.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, VPN

Tags: Vpn

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie