Een villa van 1100 vierkante meter, die 3D-print je toch gewoon?

Een villa uitprinten met behulp van een 3D-printer, in China doen ze dat gewoon. Het resultaat is een gigantische villa van 1100 vierkante meter. Ook een appartementencomplex met vijf verdiepingen rolde uit de printer van het constructiebedrijf. Deze wil hiermee de mogelijkheden van 3D-printen laten zien.

Foto’s van de villa en het appartementencomplex verschenen maandag in de Chinese media en waaiden al snel over naar de rest van de wereld. De foto’s, die te zien zijn bij Caixin, zijn dan ook indrukwekkend. Voor het printen van beide gebouwen heeft de aannemer gebruik gemaakt van enorme printers.

De printers

De printers zouden volgens Chinese media 6,6 meter hoog zijn en een breedte hebben van 10 meter. Met een selectie van geautomatiseerde spuitkoppen fabriceren de printers losse muren en daken door een sneldrogende cementsoort op te spuiten. De muren en daken die vervolgens klaar waren werden apart overgebracht naar de bouwplaats. Het is dus niet zo dat de printer in één keer het gebouw kant en klaar uitprintte.

Niet duidelijk

Ondanks de imponerende foto’s en de berichten van de Chinese media lijkt het erop dat sommige delen van het huis alsnog met normale materialen zijn gebouwd. Desondanks zegt de aannemer dat het op deze manier meer dan 50% kan besparen op bouwmateriaal en tot wel 70% op tijd.

Geschreven door: Dave Laaper op

Category: Nieuws, Overig

Tags: bouwen, 3d printen, villa, 1100 vierkante meter, constructie