abonneren

Een slimme teddybeer om mee te converseren

Supertoy Teddy is de pratende teddybeer van uitvinder Ashley Conlan. In tegenstelling tot andere pratende poppen kan de Supertoy Teddy Bear echt een gesprek voeren en vragen beantwoorden. Althans, dat is het plan; The Telegraph testte het stuk speelgoed en dat bleek in de praktijk toch nog niet heel geweldig te werken.

 

Dag en nacht werkte Ashley Conlan de afgelopen weken aan zijn teddyberen en dan bedoelt hij ook dag en nacht. De voormalig Hitachi-werknemer nam een sprong in het diepe door zijn plannen om deze pratende teddyberen op de markt te brengen. De teddyberen zijn niet alleen gericht op kinderen maar zouden ook een sociale functie kunnen vervullen door vereenzaamde ouderen gezelschap te houden.

Supertoy Teddy

Siri on steroids

In plaats van een paar woordjes te spreken, werkt het speelgoed als een soort siri van Apple maar dan verpakt in een teddybeer en zou het beter in staat moeten zijn een conversatie te voeren in plaats van enkel vragen te beantwoorden. Ook moet het mogelijk worden emotie in zijn stem te leggen. Hij zou zelfs conversaties uit het verleden kunnen onthouden; iets dat mannen met een vriendin waarschijnlijk bekend voorkomt....

Supertoy Teddy Bear

De vragen die je stelt, worden in tekst omgezet en via internet wordt naar antwoorden gezocht.

Supertoy Teddy op Kickstarter

Conlan heeft nu een prototype en zorgde via Kickstarter voor een deel van het investeringsgeld dat hij nodig had. Britse tv-persoonlijkheid Stephen Frye sprak de Britse stem in voor de teddybeer die straks meer dan 30 talen moet kunnen verstaan. Frye werd zo enthousiast dat hij zelf ook 5000 Britse pond investeerde en via zijn volgers op Twitter werd er nog eens 25.000 pond in het project gestoken. Zelfs op het blog van de vooraanstaande uitvinder Kurzweil die zich o.m. bezighoudt met kunstmatige intelligentie en spraakherkenning besteedde aandacht aan de Supertoy. Conlan is nu van plan naar China te vliegen voor de productie van de beer. De beer is te koop vanaf 39 britse pond.

Prototype nog niet beregoed

De Telegraph stelde al een paar vragen aan een derde prototype dat volgens Conlan nog niet zo slim is als het uiteindelijke product. De hardware is dan wel 100% geschikt, de software heeft nog wat bijstelling nodig. En dat blijkt ook wel uit onderstaand filmpje (zie je het filmpje niet, bekijk het dan hier):

 

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags: supertoy teddy, a.i.