abonneren

Eduard de Ezel overreden door Street View-auto?

In Botswana zou een Google Street View-auto een ezel hebben overreden, zo lijken de beelden te suggereren. Google ontkent: “wij nemen de veiligheid van mensen en ezels erg serieus”.

Johannes is nog niet eens tentoongesteld en er is alweer discussie over een nieuw dier dat slachtoffer is geworden van menselijk falen. Deze keer zou de dood van het dier wel een direct gevolg zijn van menselijk handelen.

Er is discussie op internet losgebarsten of deze ezel aangereden is door een Street View-auto van Google. Wij poneren alvast de naam ‘Eduard’ voor de ezel. Zo weet je tenminste over welke ezel we het hebben, dat praat wat makkelijker.

Sheldon

Een persoon die Sheldon Cooper van de televisieserie The Big Bang Theory veinst te zijn (het echte Twitter-account is @sheldoncooper, mocht je het willen weten), bracht aan het licht dat het op deze Street View-foto’s lijkt alsof een Street View-auto in Botswana een ezel heeft aangereden.

Eduard

Na de Tweet van @TheRealSheldonC ontstond er flink wat discussie op Twitter over het wel en wee van Eduard. Zou Eduard echt overreden zijn, of is hij toch aan het rollen om bijvoorbeeld af te koelen of misschien gewoon aan het rusten en staat hij juist op omdat hij ziet dat de auto eraan komt? Het ligt er helemaal aan welke kant de auto op reed.

In een reactie aan News.com.au heeft Google ontkend dat de ezel is overreden. Eduard zou al op de grond hebben gelegen. “Onze Street View-teams nemen de veiligheid van mensen en ezels erg serieus”, aldus een woordvoerder van Google. “Het opnieuw bekijken van de beelden heeft bevestigd dat we de ezel geen schade hebben berokkend.”

Geen achteruitversnelling

Als de auto inderdaad de andere kant op reed en Eduard al op de grond lag en daarna pas is opgestaan, lijkt het er bij bestudering van de beelden echter op dat de ezel achteruit loopt. News.com.au heeft Adjunct Professor Roger Short van Zoölogie van de Universiteit van Melbourne daarop ingeschakeld en deze heeft bevestigd dat ezels niet achteruit kunnen lopen.

Bron: News.com.au

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags: Overreden, Ezel, eduard de ezel, dierenleed, eduard, botswana

Laatste reactie