abonneren

E-readers populair bij vrouwen

Vrouwen zijn gecharmeerd van e-readers, mannen geven de voorkeur aan tablets.

Dit blijkt uit een onderzoek van marktonderzoeker Nielsen voor de Amerikaanse markt. Smartphones zijn bij beide sexen even populair. Van de e-reader-bezitters is 61 % vrouw. Van de tablet-bezitters is 57 % man.

Het is nog een te vroeg stadium in de ontwikkeling van de platte informatiedragers voor een definitieve conclusie. Zo vinden er nog veel verschuivingen plaats. De vraag is dan ook of de vrouwen meer lezen of dat ze meer gecharmeerd zijn van kleinere en lichtere apparaten.

Het blijkt ook dat steeds meer ouderen belangstelling hebben voor e-readers en tablets. Nu zijn 23 % van de tabletbezitter 45 jaar of ouder. Dat was eind vorig jaar nog 37 %. Het percentage e-reader bezitters boven 45 is in dezelfde periode gestegen van 40 % naar 51 %. Of dit met leeftijd te maken heef of dat het komt omdat ouderen vaak meer te besteden hebben is de vraag. Wel lijkt het dat ouderen gecharmeerd zijn van de eenvoudige aanraakschermbediening van de tablets. 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord