abonneren

Duizenden nep-apps in Windows Phone-store

De Windows Store zit stampvol met zinloze nep-apps die gebruikers geld proberen af te troggelen. Dat zegt How To Geek na bestudering van een groot aantal apps in de app store van Windows Phone

Volgens de website staat er een gigantische hoeveelheids nep-apps in de app-winkel, die allemaal proberen geld te verdienen aan legitieme applicaties. Zo zijn er volgens How To Geek honderden apps die pretenderen VLC Mediaplayer te zijn, en daar een paar euro voor vragen. Sommige apps kopiëren de originele VLC-app volledig, maar anderen bieden een volledige versie aan voor een paar euro. Die volledige versie is dan enkel een downloadlink naar de originele app.

Niet van echt te onderscheiden

Het aantal malafide apps blijft niet beperkt tot mediaspelers, maar ook spelletjes als CandyCrush Saga en Minecraft, of sociale apps zoals Google Hangouts en WhatsApp worden op veel meer manieren aangeboden. In veel gevallen zijn de apps moeilijk van echt te onderscheiden, omdat ze gebruik maken van precies dezelfde logo's en interfaces.

Wildgroei

How To Geek geeft vooral Microsoft de schuld van de wildgroei aan nep-apps. Er wordt volgens de site niet genoeg gekeken naar de kwaliteit van apps, en Microsoft zou vooral kwantiteit boven kwaliteit verkiezen. Microsoft heeft inderdaad moeite om ontwikkelaars naar zijn mobiele Windows Phone-platform te trekken, en het is daarom niet ondenkbaar dat het bedrijf wil laten zien dat er wel degelijk een hoop apps in de Windows Store staan.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Windows Phone

Tags: app, Windows Phone 8.1