abonneren

Duitse piratenpartij boekt succes

Voor de tweede keer is de Duitse Piratenpartij doorgedrongen tot het parlement van een deelstaat.

In de Duitse industriestaat Saarland won de partij met 7,4 procent van de stemmen. In september 2011 won de partij al zetels in het regionale parlement van deelstaat Berlijn.

Uit peilingen blijkt dat de partij landelijk ongeveer zeven procent van de stemmen kan veroveren. Met het oog op de parlementsverkiezingen in 2013 liggen er dus zetels in de Bondsdag in het verschiet.

De Piratenpartij strijdt onder meer voor een betere privacybescherming van burgers op internet. De Duitse Piratenpartij is voortgekomen uit de in 2006 opgerichte Zweedse Piratpartiet, die in 2009 één van de Zweedse zetels in het Europees Parlement won. 

 

Geschreven door: Marc Boersma op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags: politiek, Piratenpartij

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord