abonneren

Dubbel zoveel Nederlandse 65-plussers aan de tablet

Zowel ouderen als jongeren zijn massaal aan de tablet gegaan in het afgelopen jaar. Zo blijkt uit cijfers van het GfK. In de groep van 13 tot 17 jaar heeft 39% een tablet, in juni van vorig jaar was dat nog 10%. Ook ouderen (65+) zijn massaal aan de tablet, die lieten een ruime verdubbeling noteren van 15% in juni 2012 tot 33% in juni 2013.

Niet alleen laten de cijfers van tabletgebruik onder 65-plussers een verdubbeling zien, ook het smartphonegebruik ging van 16% naar 32% in één jaar tijd. In totaal zijn er afgelopen jaar een miljoen smartphonegebruikers bijgekomen in Nederland. De teller staat inmiddels op 8 miljoen. Doordat iedereen massaal aan de tablet en smartphone gaan, is het percentage van mensen met drie of meer apparaten (pc, tablet, smartphone) ook meer dan verdubbeld sinds 2011 (56% t.o.v. 24% vorig jaar). Slechts 15% gebruikt thuis één apparaat terwijl dat vorig jaar nog 35% in juni van 2011.

Sociale media

De tablet en smartphone worden vooral gebruikt voor surfen, e-mailen en sociale media. Vooral 50-plussers begeven zich nu vaker op Facebook terwijl de groep tot 35 jaar stabiliseert. In de VS is de trend al te zien dat Facebook onder jongeren aan populariteit verliest omdat het te bewerkelijk is om bij te houden. Twitter en Linkedin laten in Nederland een groei zien van respectievelijk 1 en 2%.

Steeds meer nternetbankieren op tablet

Naast sociale media worden mobiele apparaten ook steeds vaker ingezet  voor internetbankieren. Momenteel gebruikt 45% hun tablet voor online bankieren, eind 2012 was dat nog 35%. In december van 2012 gebruikte ook 35% van de smartphonegebruikers hun mobieltje voor internetbankieren en dat is inmiddels opgelopen  tot 41%.  

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: tablets, Gfk