abonneren

DSM 4 software voor Synology beschikbaar

De nieuwe firmware van Synology is uit. Het bedrijf is inmiddels bij versie 4 aanbeland. En het biedt meer dan alleen maar een facelift.

Synology heeft voor versie 4 van DSM (Disk Station Manager) heel wat uit de kast gehaald. De featurelijst is behoorlijk lang. We pikken de belangrijkste features eruit. 

Cloud Station

Allereerst is er een dropbox-achtige functie ingekomen. Synology noemt het Cloud Station. Cloud Station laat het toe een folder contiunu gesynchroniseerd te houden tussen diverse pc's. Dat kan bijzonder handig zijn voor mensen die op verschillende plekken een werkplek hebben. 

Opgepoetst

Een tweede aanvulling is de complete refresh van de interface. Het ziet er allemaal wat strakker en moderner uit. Het is nu echt een volwaardige multi-tasking interface. DSM 4 biedt fly-outs bij icoontjes in de taakbalk, een 'Pilot view' (Windows noemt het Aero Snap), waarbij je met één klik alle open schermen naast elkaar kan bekijken. 

Ook handig is de 'docking mogelijkheid' van applicaties op het bureaublad. Dit maakt het mogelijk om zonder in te loggen op DSM een applicatie te openen. Uiteraard moet je dit wel eerst goedkeuren in DSM zelf. 

ezCloud

Nog een handigheidje is te vinden in Easycloud. Daar is het mogelijk om aan te geven welke applicaties zonder port-forwarding benaderbaar moeten zijn. Deze werken dan simpelweg via de standaardpoort (5000, die weer via 80 benaderbaar is). Synology geeft aan dat het sneller werkt mét port forwarding, maar niet iedereen heeft daar zin in, of verstand van.

Tevens heeft Synology nu zijn eigen dyndns-service. Handig voor wie niet zijn complete ip-adres wil onthouden. Koppel er simpelweg een handige naam aan en klaar is Kees. 

Geschreven door: Jaap Veenstra op

Category: Nieuws, Opslag

Tags: Firmware