Droplr: 100 GB opslag voor $3 per maand

Dropbox lijkt aan alle kanten onttroond te worden als de handigste online opslagdienst. Microsoft SkyDrive en Google Drive gaan de concurrentie met de populaire dienst aan. Nu komt daar ook Droplr bij, dat vooral véél ruimte voor weinig geld biedt.

Gratis online opslagdiensten zijn er genoeg, maar ze hebben vrijwel allemaal hetzelfde nadeel: je krijgt slechts beperkte ruimte om je bestanden op te slaan of te synchroniseren. Wie voor een betaalde dienst kiest, wordt geconfronteerd met prijzen die flink van elkaar verschillen. Zo vraagt Dropbox $20 per maand voor 100 GB opslagcapaciteit, terwijl je hier bij Google Drive slechts $5 per maand voor betaalt.

Droplr Pro: goedkoop!

Online opslagdienst Droplr laat met het nieuwe Pro-abonnement zien dat het nóg goedkoper kan. Deze dienst geeft je 100 GB aan ruimte voor het luttele bedrag van $3 per maand. Betaal je liever per jaar, dan ben je nog goedkoper uit: $30, wat neerkomt op $2,50 per maand. Hiermee is Droplr Pro tot nu toe de goedkoopste dienst om een dergelijke hoeveelheid data bij te parkeren. Overigens is Droplr niet helemaal te vergelijken met Dropbox: zo richt deze dienst zich vooral op opslag, niet op synchronisatie. Een client om bestanden op alle apparaten gesynchroniseerd te houden, ontbreekt dus. Wel kun je op Droplr zien wie je bestanden heeft gedownload, kun je wachtwoorden instellen en kun je eigen domeinnamen gebruiken. Uiteraard ontbreken ook mobiele clients niet.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten