Droam failliet?

Droam, verhuurder van 3G wifi-routers waarmee je goedkoper in het buitenland kan internetten, dreigt ten onder te gaan. De oorzaak: een te hoge roamingrekening die 2 klanten niet willen betalen.

Officieel is Droam nog niet failliet, maar volgens Webwereld zit het bedrijf in een financieel gat waar het niet meer uit kan komen. Twee zakelijke klanten weigeren een roamingrekening van in totaal 75000 euro te betalen. Dat gigantische bedrag is ontstaan doordat het Droam-modem buiten het dekkingsgebied 5,9 gigabyte aan data heeft verstookt. Met een tarief van 10 euro per megabyte tikt dat behoorlijk aan.

Droam steunactie gefaald

Droam had vandaag tot 14.30 uur om de buitenlandse telecomprovider te betalen waar het dataverbruik is gepleegd. Droam had een steunactie opgezet waarbij klanten een voorbestelling konden doen zodat met dat geld de rekening betaald kon worden. Hiervoor zouden 700 units gereserveerd moeten worden, maar dat is niet gelukt. Het aantal bleef steken op 256.

Droam directeur Philip Actor geeft aan dat de deadline van vanmiddag door hem zelf is gesteld. Officieel is Droam dan ook nog niet failliet. Echter heeft Droam nu wel een groot probleem. De directeur stelt zelf: "Om 14.30 haal ik heel diep adem, en beslis ik hoe verder. Er is op dat precieze moment nog niets aan de hand."

Failliet of niet. Geld terug

Philip Actor heeft wel de klanten die een voorbestelling hebben gedaan gerustgesteld. Zij krijgen hun geld terug nu de steunactie niet de benodigde 700 voorbestellingen heeft gehaald. Actor: "Dan krijgt eenieder zijn/haar geld terug, we gaan niet vandaag of zelfs morgen het loodje leggen."

Het is zonde dat zo’n mooi initiatief als Droam tenonder gaat, maar we vragen ons wel af waarom dat de Droam routers überhaupt buiten een dekkingsgebied gebruikt konden worden. Over goedkoop internetten in het buitenland hoeven we ons in ieder geval geen zorgen te maken. Onlangs is de nieuwe dienst iTimo aangekondigd, waarmee eveneens via een 3G router goedkoop in het buitenland geïnternet kan worden.

Bron: Webwereld

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Nieuws, Organisatie

Tags: failliet, droam, internet in het buitenland