abonneren

Dreigtweet genomineerd voor Woord van het Jaar

Vorig jaar was ‘ontvrienden’ nog het Woord van het Jaar en dit jaar zijn er drie ict-termen die kansmaken: onttwitteren, pingen en dreigtweet. Van Dale, organisator van de verkiezing, geeft aan het woord dreigtweet de volgende definitie: Een twitterbericht waarin iemand wordt bedreigd, met namemet de dood.

Pingen is het versturen van berichten via een messenger over een mobiel netwerk die onmiddellijk op het toestel van de ontvanger verschijnen. Ontwitteren houdt in het stoppen met twitteren of minder gaan twitteren.

Je hoeft geen dreigtweets te sturen om een van deze woorden als winnaar uit de bus te doen komen, je kunt daarvoor tot uiterlijk 10 december je eigen stem uitbrengen op http://woordvanhetjaar.vandale.nl/

[Via Winmag]

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord