Draadloze vr-bril Vision van Alcatel heeft geen smartphone of pc nodig

Veel fabrikanten komen met een eigen vr-bril, maar een nieuwe van Alcatel is extra opmerkelijk. De draadloze Vision werkt namelijk niet samen met een smartphone of pc.

Alle componenten die nodig zijn om virtual reality-toepassingen mogelijk te maken, zitten in de bril zelf verwerkt. Denk daarbij aan een niet-nader-genoemde octacore-processor, 3 GB RAM en 32 GB interne opslagruimte, en ook de nodige sensoren.

De bril bevat twee amoled-schermen van 3,8 inch-groot, met een resolutie van 1080 x 1020 pixels per oog. Of er genoeg vr-films en games op uitkomen om de vraagprijs te verantwoorden is nog even de vraag, maar Alcatel werkt daarvoor alvast samen met verscheidene makers van vr-camera's - waaronder 360fly.

Camera

Het bedrijf komt daarnaast ook met een eigen vr-camera, de Alcatel 360 Camera. Vergelijkbaar met de Gear 360, is het de bedoeling dat je deze ter bediening aansluit op een telefoon. Zoals de IDOL-serie van Alcatel zelf, aldus de firma.

Prijzen zijn nog niet bekend en ook niet duidelijk is wanneer de bril en camera te koop zijn. Overigens onthulde Intel onlangs ook een virtual reality-bril met ingebouwde hardware, Project Alloy.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Virtual reality

Tags: vr, vision, alcatel