abonneren

Draadloos opladen met router van Energous

Energous heeft op de CES een oplaadsysteem aangekondigd dat draadloos verschillende apparaten tegelijk kan opladen. ‘WattUp’ maakt gebruik van een Bluetooth LE-verbinding en zorgt ervoor dat kabels of oplaadplatformen niet meer nodig zijn.

Het draadloos opladen is werkzaam via een Radiofrequentie (RF) –systeem, wat veel weg heeft van een WiFi-netwerk. Opladen is mogelijk binnen vijf meter van de ‘power router’. Met de router kunnen gebruikers twaalf apparaten tegelijk opladen.

Eisen

Om te voldoen aan de oplaadeisen van de router is wel een speciale chip vereist. Deze chip maakt via Bluetooth LE verbinding met de router en geeft zo aan dat er apparaten opgeladen kunnen worden. Voorlopig zijn er nog geen apparaten die deze chip standaar bezitten, en juist hier is Energous naar opzoek.

Recentelijk is het de samenwerking aangegaan met verschillende fabrikanten om deze chips te plaatsen en werkzaam te maken. O.a. Foxconn, SK Telesys en aantal kleinere fabrikanten werken al samen met Energous.Energous verwacht dat het zijn product in 2016 op de markt kan brengen.

Geschreven door: Dave Laaper op

Category: Nieuws, Overig

Tags: Draadloos Opladen, Energous, wattup, bluetooth le