abonneren

Dominique Weesie blogger van het decennium

Geenstijl-oprichter Dominique Weesie is uitgeroepen tot de blogger van het decennium. Dit gebeurde tijdens de laatste Dutch Bloggies bijeenkomst.

Journalist Weesie werd geroemd als sleutelfiguur achter het enorme succes van Geenstijl. Met deze onconformistische blog heeft hij een stempel gedrukt op het begrip bloggen in Nederland. Andere kanshebber Wim de Bie roemt het succes van Weesie en vooral dat Weesie zijn blog zelfs heeft weten uitbouwen naar een eigen publieke omroep Powned.

De prijsuitreiking vond plaats tijdens de nieuwjaars- en afscheidsborrel van de stichting Dutch Bloggies. Het bestuur heft de stichting op omdat ze er genoeg van hebben en de belangstelling voor de jaarlijkse prijs terugloopt. Dutch Bloggies heeft 10 jaar lang prijzen uitgereikt voor de beste Nederlandse weblogs. Het bloggen zal blijven bestaan maar is een algemeen verschijnsel geworden. Ook zijn er veel blogs geprofessionaliseerd en worden thansgerund door een redactie. Als er zich nieuwe enthousiastelingen aanmelden die de prijsuitreikingen willen voortzetten, is dat mogelijk.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags: