Dit zijn Samsungs nieuwe sportwearables: De Gear Fit 2 en de IconX

Samsung komt met twee nieuwe sport-horloges, waarmee het de strijd wil aangaan met onder andere FitBit. De Gear Fit 2 lijkt erg op de originele Fit, met een langwerpig scherm, terwijl de IconX een soort bluetooth-headset is met ongebouwde muziekspeler en hartslagmeter.

Twee jaar terug verscheen de eerste fitnesarmband van Samsung: de Gear Fit, die opviel vanwege z’n mooie, gebogen kleurenscherm, maar misschien net wat te groot en beperkt was.
 

Opvolger

Z’n opvolger is in ieder geval een stukje kleiner, maar beschikt ook over een fraai gebogen scherm. Bovendien kun je de hartslagmeter van de Gear Fit 2 zo instellen dat hij je hartslag doorlopend meet en is het armbandje spatwaterdicht. Daardoor kun je er maximaal 30 minuten tot maximaal een meter diep mee in het water - al merkten we in de praktijk dat je best wat langer kunt zwemmen met het apparaatje.

Activiteiten meten

De Gear Fit 2 meet niet alleen hoe je beweegt, maar je kunt ook handmatig invoeren wat je eet en drinkt. Zo krijg je een overzicht van wat je allemaal op een dag verbrandt en opneemt. Bovendien zit er een muziekspeler in de wearable, en werkt die samen met apps van onder andere Nike Running en Runkeeper zodat je er makkelijk mee kunt sporten.
 

Tizen

De Gear Fit 2 beschikt over een 1,5 inch curved amoled-scherm, 4 GB opslaggeheugen en draait wederom op besturingssysteem Tizen. Samsung gaf onlangs al aan geen heil te zien in Googles Android Wear. Opvallend is wel dat Samsung Tizen op de Gear Fit 2 heeft klaargestoomd om te verbinden met iOS-apparaten. Uiteraard kun je de wearable ook gewoon koppelen met Android-apparaten die versie 4.4 en hoger draaien.
 

IconX

De IconX is geen polsbandje, maar een bluetooth-oortje dat je met je telefoon kunt verbinden. Je kunt het ook los gebruiken, bijvoorbeeld als je gaat hardlopen. De oordopjes kunnen je hartslag meten, en hebben een aantal sensoren waarmee het je hartslag kan meten, en de afstand en tijd die je aflegt.


Bovendien zit er een ingebouwde mp3-speler met 4GB aan opslagruimte. Met tikjes op het oortje kun je de muziek bedienen.

Bij de IconX wordt ook een doosje geleverd waar je de oortjes in kunt plaatsen. Het doosje laadt de oortjes draadloos op. Leuk detail is dat het doosje zelf ook over een accu beschikt. Je hoeft het doosje dus niet altijd aan een stekker te hangen om de IconX op te laden.

De Gear Fit 2 en IconX verschijnen eind juni. De armband kost € 199,-, de oortjes € 229,-.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Wearables

Tags: samsung, smartwatch, wearable, samsung gear fit 2, samsung iconx, samsung gear fit