abonneren

Dit wordt straks het nieuwe Security Center in Windows 10

In de eerstvolgende Creators Update van Windows 10 komt een apart onderdeel waar je als gebruiker de status en 'gezondheid' van je computer kunt bekijken. PCM heeft alvast de laatste Build 15007 bekeken, waarin dit nieuwe onderdeel is opgenomen.

Microsoft wil met de nieuwe Creators Update - die deze lente gaat verschijnen - gebruikers op een makkelijke manier meer inzicht geven in de status van de computer. Nu is het in Windows vaak zo dat je op meerdere plekken moet kijken om eventuele problemen op te lossen.

Beveiliging en gezondheid

In de nieuwe Build 15007 is een aantal van die onderdelen samengevoegd in het Windows Defender Security Center. Vanuit dit programma, dat bereikbaar is vanuit de instellingen en de taakbalk, wordt nu informatie getoond van de virusbeveiliging, maar ook of de firewall goed is ingesteld en of er geen stuurprogramma's ontbreken of onjuist zijn geïnstalleerd.

Op ieder onderdeel in het Security Center kun je klikken voor meer informatie. Klik je bijvoorbeeld op Virus & threat protection, dan wordt de nieuwe Defender-interface geopend. Ook deze software is nu geheel in de nieuwe Windows 10-stijl; in de huidige versies van Windows 10 is Windows Defender nog een 'gewoon' Windows-programma.

De nieuwe versie heeft een gestroomlijnde interface, grotere knoppen die geschikt zijn voor touch en overzichtelijke status-informatie:

Apparaten en prestaties

Vanuit het nieuwe Security Center kun je ook zien of er nog problemen zijn met stuurprogramma's, andere prestatieproblemen zijn gevonden en of je computer helemaal up-to-date is. Als er problemen zijn wordt dit aangegeven met een geel driehoekje, en kun je op het item klikken voor meer informatie.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: windows 10, Security Center, build 15007

Laatste reactie