abonneren

Dit is Popcorn Time's populaire alternatief Stremio

Nu het voortbestaan van Popcorn Time telkens meer in het gedrang komt, zijn er weer andere diensten die daarvan profiteren. Zoals het soortgelijke Stremio, dat zeker de moeite van het proberen waard is.

Popcorn Time gebruiken is niet echt hip meer, nu telkens duidelijker wordt dat filmmaatschappijen individuele gebruikers willen beboeten. Als je de software überhaupt nog kan gebruiken, nu popcorntime.io ter ziele is gegaan.

Andere diensten krijgen daardoor de ruimte om het gat te dichten. Stremio is daar een goed voorbeeld van. De streamingdienst voor torrents bestaat al sinds vorig jaar maar kent nu ineens veel meer gebruikers.

Stremio lijkt erg op Popcorn Time. De nieuwste films en series zijn te browsen aan de hand van filmposters en zijn ook onderverdeeld in genres. Films worden gestreamd vanuit torrents, eventueel met Nederlandse ondertiteling.

Bibliotheek

De dienst heeft ook extra functies. Zo kun je accounts aanmaken en media toevoegen aan je bibliotheek. Handig als je bepaalde films wil bewaren voor een later tijdstip. Ook kun je op basis daarvan aanbevelingen krijgen.

Koppel je Stremio aan je Facebook-account, dan krijg je dergelijke aanraders op basis van de pagina's die je op Facebook volgt. Lokale filmbestanden inladen is ook een optie.

Kalender

Binnen het programma is ook nog een kalender, waarop te zien is wanneer nieuwe afleveringen van de series die je volgt worden uitgezonden. Zodra ze online beschikbaar zijn, krijg je een notificatie.

Stremio heeft ook ondersteuning voor plugins, vergelijkbaar met Kodi. Daarnaast is er ondersteuning voor streamen naar mobiele apparaten, Chromecast, Apple TV of smart tv's.

Waar kun je Stremio vandaan halen? We linken niet naar de dienst omdat het gebruik ervan illegaal is, maar op Google kom je een heel eind. Vergeet niet je VPN in te schakelen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Streaming media

Tags: Stremio, Popcorn Time