abonneren

Is dit nieuwe patent bewijs voor 'Samsung Glass'?

Samsung heeft een patent ingediend waarmee een toetsenbord op de vingers van een gebruik wordt geprojecteerd. Die techniek kan worden gebruikt in de aankomende 'Samsung Glass', de concurrent van Googles virtuele bril. De geruchten dat zo'n bril eraan zit te komen, worden zo veel meer in de hand gewerkt.

Het patent gaat over een toetsenbord dat de vingerkootjes van een gebruikers' hand herkent. Op de kootjes worden dan letters geprojecteerd, die de gebruiker met zijn duim kan bedienen. Een camera kan onderscheiden of er letters worden afgedekt met vingers. Het toetsenbord kan zowel gebruikt worden op één hand als op beide handen. Zo kan makkelijk input worden gegeven aan bijvoorbeeld een bril, waarbij een fysiek toetsenbord geen optie is.

 Stemcommando's onhandig

Waar Google Glass gebruik maakt van stemcommando's om de bril te bedienen, wil het Samsung het anders gaan doen. De Koreaanse tech-gigant denkt dat spraakbesturing te veel beperkingen heeft. Zo werkt het niet in luide omgevingen, terwijl het in stillere gebieden juist niet privé genoeg is. Daarom probeert de telefoonfabrikant een nieuwe manier te bedenken om de bril commando's te geven.

Eigen bril

Het patent wakkert ook de geruchten aan dat Samsung bezig is met een eigen slimme bril, als concurrent op Googles Glass. De komst van een 'Samsung Glass' is nooit bevestigd, maar meerdere signalen (zoals deze) wijzen erop dat het bedrijf met een dergelijke bril komt.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Overig

Tags: