Dit is de HummingBoard: een Raspberry Pi-kloon met betere specs

De Raspberry Pi krijgt concurrentie. Er is een nieuwe mini-computer op de markt, genaamd de 'HummingBoard', die qua uiterlijk precies op de Raspberry Pi lijkt, maar onder de motorkap een stuk betere specs heeft. Zo ondersteunt het nieuwe computertje meerdere besturingssystemen.

De HummingBoard is gebouwd door SolidRun, die eerder al de Cubox bouwde. De HummingBoard wordt per vandaag verkocht vanaf 35 euro.

Zelfde uiterlijk

Daarvoor krijg je een apparaat die qua uiterlijk precies lijkt op de Raspberry Pi. Zo heeft de HummingBoard een ethernet-poort, aansluitingen voor USB 3.0, HDMI, en SD. Bovendien zitten er mSATA- en PCI-e mini-aansluitingen op.

Betere specs

Het grote verschil zit 'em in de performance van de HummingBoard. De mini-pc heeft namelijk een ARMv7-processor van 1 GHz, wat veel sneller is dan de ARMv6 700 MHz die de Raspberry Pi heeft. Mede daardoor kan de computer meerdere besturingssystemen ondersteunen, zoals Ubuntu, Debian, en Arch Linux. Ook kan de Hummingboard Android en XBMC ondersteunen, wat hem veel diverser maakt dan zijn concurrent.

Raspberry Pi-houder

Dat de HummingBoard zo op de Raspberry Pi lijkt, komt goed uit voor hobby'isten die de mini-pc in hun oude doosje willen stoppen. Volgens de ontwikkelaars past de HummingBoard in bijna iedere Raspberry Pi-houder.

In de onderstaande video worden alle verschillen tussen de twee mini-pc's nog eens handig langs elkaar gezet.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten