abonneren

Is dit Blackberry's eerste Android-smartphone?

Online is een render opgedoken van Blackberry's eerste vermeende Android-toestel, de Blackberry Venice. Het doorgaans betrouwbare @evleaks deelt die afbeelding op Twitter.

Het toestel lijkt met zijn gebogen zijdes erg op de Galaxy S6 Edge van Samsung. Het zou een 5,4 inch QHD touchscreen zijn, zo gaan de geruchten.

Toetsenbord

Een belangrijk verschil is echter dat er aan de onderkant een toetsenbordje is uit te klappen, wat op de render nog in het toestel zelf verstopt zit. Precies boven de opvallende speakerbalk.

Het toestel zou verder beschikken over een 16 MP-camera aan de achterzijde en een 5 MP-camera aan de voorzijde. Een hexacore processor en Qualcomm Snapdragon 808 SoC drijven de Venice aan, als ook 3 GB RAM.

Amerika

Meest opmerkelijk blijft echter het besturingssysteem. Normaliter draaien de toestellen op Blackberry's eigen Blackberry 10-platform, dat door een gebrek aan apps van derden maar niet zo populair wil worden als iOS, Android of Windows-toestellen.

Mochten de geruchten juist blijken, dan zou het nog maar de vraag zijn of je de Venice ook in Nederland kan verwachten. Het toestel zou excluisef worden aangeboden in combinatie met een abonnement van het Amerikaanse AT&T.

Bron: evleaks

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: