abonneren

Digitale muziek overstijgt spoedig traditionele verkoop

Volgens onderzoeksbureau PricewaterhouseCoopers stijgen de inkomsten uit digitale muziekverkoop in zo'n rap tempo dat de traditionele muziekverkoop in 2015 ingehaald zal worden. Het onderzoeksbureau raamt de inkomsten in 2017 op zo'n 101 miljoen.

Vorig jaar bracht de verkoop van digitale muziek 57 miljoen euro op. Dit zou in 2017 vervijfvoudigd moeten zijn naar 101 miljoen euro. De omzet op fysieke muziekdragers neemt juist jaarlijks af: vorig jaar ging het nog om 133 miljoen, in 2017 zal er slechts 71 miljoen omgezet worden. Het positieve nieuws van PwC is dat het illegale downloaden beetje bij beetje wordt opgevangen door nieuwe inkomstenmodellen van Spotify en iTunes.

PwC benadert dat artiesten zelf weinig meer hoeven te verwachten van de verkoop van hun muziek. Ze zullen inkomsten vooral moeten halen uit concerten, licenties en merchandising.

Bron: nu.nl

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags: Muziek

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord