Digitale assistent Cortana als app naar iOS en Android

Microsofts digitale assistent Cortana komt naar Android en iOS. Cortana moet een concurrent worden voor Google Now en Apples Siri, maar wordt alleen als losstaande app te downloaden in de appwinkels.
Dat laat Microsoft zien in een uitleg over de Windows Companion-app, waarmee je je Windows 10-telefoon aan je pc kunt koppelen.

Gratis

Daarin is te zien hoe ‘de intelligentie van Cortana ook op je Android-toestel of je iPhone te gebruiken is.’ De app komt gratis in de Play Store en de App Store te staan.

Slimme assistent

Cortana is Microsofts slimme assistent, die voorheen alleen nog in Windows Phone 8 (en 8.1) te vinden was. Je kunt Cortana vragen stellen die ze opzoekt op internet, maar de assistent kan ook agenda-afspraken maken of herinneringen instellen.

Centrale rol

Microsoft wil Cortana een centrale rol laten spelen in Windows 10. Zo is de assistent ook al te vinden in de Technical Preview van het besturingssysteem, waarbij je via je taakbalk met Cortana op Bing kunt zoeken. Het werd daarom al lang verwacht dat Cortana ook op andere besturingssystemen te gebruiken zou zijn.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: