abonneren

Diginotar failliet verklaard

Vandaag is het faillissement van DigiNotar door de Haarlemse rechter uitgesproken. De rechtbank heeft een curator aangesteld om het faillissement af te wikkelen.

Het Amerikaanse moederbedrijf van DigiNotar, Vasco, heeft het faillissement aangevraagd. Vasco laat weten dat zij zelf nog steeds veilig zijn en het incident bij DigiNotar geen impact heeft op de core autorisatietechnologie van het beursgenoteerde Vasco.

In januari nam Vasco DigiNotar over en zei daarmee een sieraad te hebben aangekocht. Een half jaar later zullen ze daar heel anders over denken. Vanaf 2 september is het Rijk na zware druk medebewindvoeder geworden en werd verantwoordelijk voor het operationele beheer. Het was met het in de ban doen van alle certificaten van Dignotar, uiteraard ook een kwestie van tijd dat DigiNotar uiteindelijk op de fles zou gaan.

Het in Beverwijk gevestigde DigiNotar kwam negatief in het nieuws toen bleek dat ze in juli waren aangevallen door hackers en dat de veiligheidscertificaten die het bedrijf uitgeeft daardoor niet meer te vertrouwen waren.

Via: Webwereld

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Security

Tags: