abonneren

Diginotar failliet verklaard

Vandaag is het faillissement van DigiNotar door de Haarlemse rechter uitgesproken. De rechtbank heeft een curator aangesteld om het faillissement af te wikkelen.

Het Amerikaanse moederbedrijf van DigiNotar, Vasco, heeft het faillissement aangevraagd. Vasco laat weten dat zij zelf nog steeds veilig zijn en het incident bij DigiNotar geen impact heeft op de core autorisatietechnologie van het beursgenoteerde Vasco.

In januari nam Vasco DigiNotar over en zei daarmee een sieraad te hebben aangekocht. Een half jaar later zullen ze daar heel anders over denken. Vanaf 2 september is het Rijk na zware druk medebewindvoeder geworden en werd verantwoordelijk voor het operationele beheer. Het was met het in de ban doen van alle certificaten van Dignotar, uiteraard ook een kwestie van tijd dat DigiNotar uiteindelijk op de fles zou gaan.

Het in Beverwijk gevestigde DigiNotar kwam negatief in het nieuws toen bleek dat ze in juli waren aangevallen door hackers en dat de veiligheidscertificaten die het bedrijf uitgeeft daardoor niet meer te vertrouwen waren.

Via: Webwereld

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Security

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord