abonneren

Digg vernieuwt zonder features

Sociale bookmarksite Digg is opnieuw gelanceerd door de nieuwe eigenaar Betaworks. Digg is lang niet meer zo populair als voorheen, en het ontbreken van veel populaire features helpt de site niet.

Na een exodus van personeel eindigde sociale bookmarksite Digg vrijwel zonder perspectief. De nieuwe eigenaar Betaworks hoopt de site met een klein team nieuw leven in te blazen. Vandaag lanceert Digg de nieuwe homepage. Die wordt echter niet universeel positief ontvangen. Veel features zijn namelijk verdwenen. Het hoofdonderdeel, het plaatsen van links, is nog steeds mogelijk. Je kan echter geen commentaar meer leveren op andermans links, hoewel dit voorheen het populairste onderdeel was. Ook is een login met Facebook vereist – de ontwikkelaars geven aan meer tijd nodig te hebben om een spam-proof loginsysteem te bouwen.

Digg is het grootste deel van zijn bezoekers al kwijtgeraakt aan Reddit, dat op dit moment de populairste social bookmarkingsite is. Nu het oorspronkelijke Digg-team weg is, inclusief de oprichter, is het onwaarschijnlijk dat de site zijn oude populariteit nog terugkrijgt.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Nieuws, Sociale netwerken

Tags: reddit, Bookmarks, digg

Laatste reactie