abonneren

Digg verliest oprichter, personeel

De sociale nieuwssite Digg verloor in maart al zijn oprichter, die door Google werd aangenomen. Washington Post neemt nu naar verluidt alle technische medewerkers over. Wat er met de site gaat gebeuren is nog niet bekend.

In 2004 werd Digg opgericht als sociale nieuwssite. Gebruikers kunnen links naar nieuwsberichten plaatsen en daarop stemmen en reageren. Hoewel Digg vrij populair is geweest, heeft de site de laatste jaren meer concurrentie gekregen van vergelijkbare diensten als Reddit, dat een grotere community aan zich heeft weten te binden. Digg-oprichter Kevin Rose zag de bui al hangen. Hij was al weg bij Digg en is onlangs aangenomen door Google.

Hoewel Digg niet failliet of gestopt is, wordt het moeilijk voor de site om nog te groeien. Washington Post heeft naar verluidt het complete technische team achter Digg overgenomen. De site als geheel is dus niet in handen van de krant gekomen, maar het is onduidelijk hoe het merk verder ontwikkeld gaat worden. De ex-Diggers gaan bij Washington Post aan de slag om het sociale nieuwsplatform Trove verder te ontwikkelen.

Bron: TechCrunch

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Nieuws, Sociale netwerken

Tags: digg