abonneren

Deze tool analyseert slaappatronen van Facebook-gebruikers

Een Deense programmeur heeft een tool gelanceerd die in kaart brengt wanneer Facebook-gebruikers op de dienst aanwezig zijn. Op die manier is in sommige gevallen hun slaappatroon te achterhalen.

Daarover schrijft softwaremaker Søren Louv-Jansen zelf in een post op Medium. Het programma analyseert de 'timestamps' die Facebook aanmaakt voor zijn gebruikers, die het sociale netwerk gebruikt om te zien wanneer personen voor het laatst actief waren.

Patronen worden zichtbaar op de momenten wanneer Facebook-gebruikers de dienst nog even checken voor het slapen gaan, en 's ochtends direct na het ontwaken alweer op het netwerk te vinden zijn. Louv-Jansen's tool stopt die data in een handige grafiek.

Spioneren

Nu heeft de programmeur zijn software niet beschikbaar gemaakt om iedereen over te halen zijn vrienden te bespioneren. Hij hoopt echter wel dat mensen in gaan zien welke opmerkelijke conclusies je zoal kunt trekken uit de data die Facebook van je heeft.

De tool is te vinden op GitHub en zou al meer dan 1000 keer gedownload zijn.

Bron: Medium

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Sociale netwerken

Tags: Facebook

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord