abonneren

Deze smartphone met Firefox OS is transparant

Mozilla brengt samen met telecomaanbieder KDDI een smartphone uit met een transparante behuizing. LG is de maker van het toestel Fx0, dat alleen in Japan uitkomt.

Dankzij de doorzichtige behuizing zie je de onderdelen zitten, zoals de accu. Daarnaast is de Homeknop voorzien van het Firefox-logo. De telefoon is afgewerkt met goud. De Japanse kunstenaar Tokujin Yoshioka is verantwoordelijk voor het design van de smartphone.

Fx0 bezit een 1280x720 scherm van 4,7 inch groot, draait op een 1,2 GHz quadcore-processor en heeft 1,5 GB RAM-geheugen. Het is de eerste smartphone van Mozilla die zowel over 4G beschikt, als over NFC-technologie voor contactloos betalen. Een 8-megapixel camera aan de achterzijde, een 2,1-megapixel camera aan de voorzijde en 16 GB interne opslag maken het toestel compleet.

Firefox OS

Firefox OS is het mobiele besturingssysteem van Mozilla dat gebouwd is op open webstandaarden en waar ook de Fx0 op draait. Uiteraard staat Mozilla's Firefox-browser er standaard op geïnstalleerd. In Nederland zijn er nog geen Firefox OS-toestellen verkrijgbaar. In België al wel.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: