abonneren

Deze herfst Facebook Timeline

Het in januari geïntroduceerde Timeline-profiel wordt voor alle Facebookgebruikers het standaardprofiel. Facebook bevestigt dat iedereen nog deze herfst wordt overgezet.

In januari introduceerde Facebook een nieuw profiel dat je leven visueel weergeeft. Deze Timeline is visueel een stuk aantrekkelijker dan het klassieke Facebook-profiel, maar eist wel wat gewenning. Er is sinds de aankondiging al veel verzet tegen het nieuwe profiel geweest. Slechts één op de twaalf Facebook-gebruikers zou voorstander zijn van de nieuwe layout. Niet iedereen was daarom tot nu toe overgezet naar het Timeline, ondanks herhaalde aankondigingen dat dit het geval zou zijn. Tegenover TechCrunch zegt Facebook nu dat iedereen daadwerkelijk deze herfst nog overgaat naar Timeline.

Facebook is er aan gelegen iedereen over te zetten. Het nieuwe Timeline-profiel legt veel nadruk op apps, wat meer aandacht voor Facebooks app-platform en daarmee meer inkomsten op moet brengen. Ook wordt het taggen van vrienden meer gestimuleerd met de nieuwe foto-interface.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Nieuws, Sociale netwerken

Tags: Timeline

Laatste reactie