abonneren

Details budget-iPhone bekend

Er gaan al een tijdje geruchten over een goedkope variant van de iPhone, maar details waren er nog niet. Daar is volgens iLounge vanaf vandaag verandering in gekomen.

Veel meer dan ‘hij is van plastic’ en ‘hij wordt goedkoop’ kwam er tot nu toe niet uit de verschillende bronnen die geruchten over een budget-variant van de iPhone verspreidden. Volgens iLounge is daar nu verandering in gekomen. De website over Apple-producten heeft vernomen hoe de telefoon eruit gaat zien.

Kruising

De budget-iPhone wordt inderdaad van plastic gemaakt. Maar het wordt volgens iLounge geen rip-off van het iPhone 3G of 3GS model met simpelweg een Retina display en Lightning-poort. Ook wordt het qua uiterlijk geen plastic versie van de iPhone 5. De goedkope iPhone krijgt een heel eigen design. Het zou een kruising worden tussen de iPhone 5, de vijfde generatie iPod Touch en verrassend genoeg de iPod Classic.

Van de voorkant zou hij eruit zien zoals de iPhone 5. Het scherm is even groot, hij heeft dezelfde vorm en de sensor, camera en knop zitten op dezelfde plekken. De afmetingen zijn bijna gelijk aan de iPhone 5 ook. Apple zou geen goedkoper glas gaan gebruiken, maar gewoon bij Gorilla Glass blijven. De resolutie van het scherm wordt 1136 x 640. Het scherm komt iets bovenop de body te liggen, zoals bij de iPhone 5 en iPod Touch.

De zijkant van het toestel zou het meest lijken op de iPod Classic, maar de knopjes zijn qua vorm juist weer gelijk aan de iPod Touch of iPhone 3G/3GS. Ze zijn niet meer rond zoals bij de iPhone 4, 4S en 5, maar pil-vormig. Het toestel heeft echter niet de ronde vormen van de iPod Touch en 3G/3GS.

De onderkant zou eruitzien als een kruising tussen de iPod Touch 5G en de iPhone 5. Er zit een Lightning-poort op, een hoofdtelefoon-uitgang en een speaker bestaande uit vier gaatjes.

Bron: iLounge

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Budget, Iphone 5, Ipod

Nieuws headlines

Laatste reactie