Design-fout laat gebruikers Galaxy Note 5 kapot maken

Er zit een nogal knullige design-fout in de Galaxy Note 5 van Samsung. Je kunt dat toestel namelijk heel makkelijk stuk maken door de stylus er verkeerd om in te doen. De stylus is zo gemaakt dat hij ook ondersteboven in het toestel past, maar Samsung legt de schuld bij de gebruikers: "Lees de handleiding maar."

De design-fout werd ontdekt door verschillende websites zoals Android Police. Die maakten een video van het probleem.


 

Stylus

De Galaxy Note 5 is een telefoon van 5,7" waar een stylus bij zit. Daarmee kun je aantekeningen maken op het scherm. De stylus wordt rechtsonder in het toestel opgeborgen. Wanneer je de stylus echter ondersteboven in de telefoon zet, is het mogelijk de houder permanent te beschadigen.
 

Haperende functies

Daarbij maak je ook een paar functies kapot die uniek werken met de stylus. Als je normaal de stylus uit het toestel trekt, kun je meteen beginnen met het maken van aantekeningen op het scherm, en je kunt niet bij het snelkoppelingen-menu van de stylus.
 

Zelfde dikte

De fout komt voor omdat de stylus in de Note 5 van beide kanten dezelfde dikte heeft. Dat is anders dan bij de voorgangers zoals de Note 4, want daar was het onmogelijk om de Note ondersteboven in het toestel te plaatsen.
 

'Lees de handleiding'

Frappant is dat Samsung de schuld vooral bij de gebruikers neerlegt. "De stylus is gemaakt om op één manier in de Note 5 te passen. Gebruikers moeten eerst de handleiding lezen zodat ze weten hoe de stylus werkt." In de handleiding is inderdaad te te lezen dat de telefoon stuk kan gaan wanneer je de pen er verkeerd om in steekt.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: samsung, galaxy, galaxy note, stylus, galaxy note 5, rtfm