abonneren

Derde generatie ultrabooks in 2013

Voor Intel is de ultrabook een traject van meerdere jaren, in samenwerking met de gehele industrie. Ieder jaar zal er dus een update komen van de eisen waaraan de nieuwste generatie ultrabooks zal moeten voldoen. In 2013 start de derde fase van het ultrabook-traject.

Intel verwacht dat het merendeel van de markt in 2013 zal overstappen naar ultrabooks op basis van de volgende processorgeneratie, met de codenaam ‘Haswell’. In deze generatie ultrabooks zal de standby-tijd van ultrabooks naar verwachting verder worden verlengd (in sommige modellen tot meer dan 10 dagen). Dit wordt mogelijk omdat ‘Haswell ’naar verwachting 20 maal minder stroom verbruikt in standby-stand.

Intel's 2de generatie ultrabook eisen

Ultrabook is een concept van Intel en Intel stelt dus ook de eisen waar een ultrabook aan moet voldoen wil hij daadwerkelijk de ultrabook dragen. We zetten de kenmerken voor de huidige generatie voor je op een rij:

 • Dun
  • Ultrabooks mogen maximaal 18mm dik zijn voor modellen met een display kleiner dan 14-inch. Sommige Ultrabooks zijn zelfs nog dunner. Vanaf 14-inch is de maximale dikte 21mm.
 • Snel reageren
  • Alle Ultrabooks met een derde generatie Intel Core-processor starten zeer snel op. Vanuit de zogenaamde ‘deep sleep’ stand (S4) is een Ultrabook binnen 7 seconden helemaal klaar voor gebruik. Vanuit de normale slaapstand worden ze nog sneller ‘wakker’. Daarnaast reageren Ultrabooks zeer snel wanneer ze actief zijn, waarbij favoriete toepassingen zeer snel laden en draaien.
 • Lange batterijduur
  • Ultrabooks moeten minimaal 5 uur werken op de batterij. Veel van de huidige Ultrabooks - waaronder enkele van de dunste modellen - halen echter al de aanbevolen gebruiksduur van 8 uur.
 • Sterke beveiliging
  • Intel Anti-Theft (Intel AT) technologie is een op hardware gebaseerde beveiligingstechnologie waarmee een Ultrabook via internet ‘op slot’ gezet kan worden wanneer deze is verloren of gestolen. Zo is gevoelige informatie die op de Ultrabook is opgeslagen veilig. Wordt de Ultrabook weer teruggevonden, kan hij snel en makkelijk weer toegankelijk gemaakt worden. De bijbehorende Intel AT-diensten zijn beschikbaar van Absolute Software, Intel, Norton en McAfee.
  • Ultrabooks zijn ook uitgerust met Intel Identity Protection Technology (Intel IPT). Dit zorgt ervoor dat consumenten veilig online kunnen winkelen, bankieren, gamen en nog meer. Intel IPT maakt gebruik van authenticatie op chipniveau, vergelijkbaar met hardware ‘tokens’. Volgens beveiligingsexperts is deze aanpak veiliger dan puur softwarematige authenticatiemethoden.
 • Snelle I/O
  • Ultrabooks met derde generatie Intel Core-processors moeten voorzien zijn van USB 3.0 of Thunderbolt-technologie, voor ongekend snelle dataoverdracht met externe apparaten.
 • Processor
  • Gebaseerd op Intel Core processorfamilie voor Ultrabook.

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Nieuws, Notebooks

Tags: Ultrabooks

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord