Dell ziet geen toekomst in pc-markt

Michael Dell heeft weinig fiducie in de toekomst van desktop-pc’s en notebooks. Dat is dan ook een groot deel van de reden dat hij Dell wil privatiseren en het roer om wil gooien. Michael Dell zou verder een concurrerend bod van Blackstone willen aannemen, op voorwaarde dat hij bestuursvoorzitter blijft.

Michael Dell is van plan het bedrijf Dell dat hij zelf oprichtte weer in eigen handen te krijgen. Daartoe heeft hij onlangs een bod gedaan van 13,65 dollar per aandeel. Blackstone en Carl Icahn hebben echter ook geboden op het laatste moment. Zij boden respectievelijk 14,25 en 15 dollar per aandeel.

Waarom Michael Dell Dell weer in eigen handen wil nemen, is via beurstoezichthouder SEC naar buiten gekomen. De belangrijkste reden is namelijk dat hij geen vertrouwen heeft in de huidige koers van Dell. De markt voor desktop-pc’s en notebooks ziet er steeds somberder uit en hij ziet ook geen reden waarom deze trend zou eindigen. Daarom wil Michael Dell door Dell te privatiseren een nieuwe weg inslaan en computers produceren ter grootte van een usb-stick, waar alle populaire hedendaagse besturingssysteem (Windows, Mac OS X, maar ook Google’s  Chrome OS) op kunnen draaien.

Het is uitstappen of de macht grijpen voor Michael Dell, gezien zijn toekomstvisie. Hij overweegt nu het bod van Blackstone aan te nemen, met als voorwaarde dat hij bestuursvoorzitter mag blijven. Als het allemaal niet doorgaat op een manier waar hij achter kan staan, zal Michael Dell ook zijn huidige belang in het bedrijf van 15,6 procent verkopen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten