abonneren

Dell komt met XPS 15-laptop met 4K-scherm

Dell komt met een nieuwe XPS-laptop, de XPS 15. De laptop heeft een scherm van 15 inch, en lijkt veel op de vorige XPS 13.
De XPS 15 komt vandaag te koop in Amerika, maar over een Europese release is nog niets bekend.

High-end

De XPS is Dells high-end laptopmodel, wat in de 15 ook naar voren komt. Het apparaat komt in verschillende varianten beschikbaar. De goedkoopste heeft een Intel i3-processor en een hdd van 500 GB, en heeft het apparaat een 'gewoon' scherm van 1080p. Er zijn echter ook betere varianten beschikbaar, met onder andere een 4K-scherm en een hdd van 1 TB. Ook is die duurdere variant te krijgen met een i7-cpu - al betaal je daar uiteraard wel de hoofdprijs voor.

Windows 10

Het scherm van het toestel is 15 inch, waarmee de XPS een geduchte concurrent wordt van de Macbook Pro. Het apparaat draait op Windows 10 en is vanaf vandaag te koop in Amerika voor minimaal 999 dollar. De duurdere variant, met een betere processor en GPU, kost 1,199 dollar, en voor het 4K-scherm betaal je niet minder dan 1,599 dollar. Europese prijzen zijn nog niet bekend.

Vernieuwde XPS 13

Naast de nieuwe XPS 15 geeft Dell ook de bestaande XPS 13 een upgrade. Die krijgt een nieuwe processor (Intel 6) en een stevigere batterij. Ook komt het model te koop in 4 verschillende varianten met RAM tot 16 GB en ssd-opslag tot 1 TB.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Notebooks

Tags: dell xps 15, Dell Xps 13, dell xps, Dell, Xps