abonneren

Dell introduceert Inspiron 14z ultrabook

Dell gaat haar aanbod in ultrabooks uitbreiden en wel in de Inspiron reeks. De Inspiron-reeks is Dell's instap-platform die voornamelijk is gericht op studenten en consumenten. Het nieuwe ultrabook krijgt de naam Inspiron 14z.

De Inspiron 14z is het eerste ultrabook in de Inspiron-reeks en wordt door Dell benoemd tot de opvolger van de XPS 13 ultrabook. De Inspiron 14z is voorzien van de gebruikelijke ultrabook features: licht gewicht, dun, lange accuduur en supersnel opstarten en ontwaken uit de slaapstand.

Dell ultrabook met Ivy Bridge

De Inspiron 14z ultrabook wordt uitgerust met de nieuwste generatie Intel Core processors, oftewel Ivy Bridge. Het ultrabook weegt ongeveer 1,87 kilo en is op het dikste punt 21 mm dik. Volgens Dell heeft de interne accu een werkduur tot 7 uur. Dit is gebaseerd op een systeem met een accu van 44 wattuur, een Intel Core i7-3517U-processor, 8 GB werkgeheugen, 500 GB harde schijf, 32 GB geïntegreerde SSD cache (mSATA) en een AMD Radeon HD 7570 videokaart. Het benchmarkprogramma dat Dell hiervoor gebruikt heeft is Mobile Mark 2007 en wel de Productivity-benchmarktest. Echter hangt de accuduur heel sterk af van de configuratie van het notebook (die je bij Dell voor een groot deel zelf kan bepalen) en het gebruik van de ultrabook.

Inspiron 14z prijs en beschikbaarheid

De Inspiron 14z ultrabook komt beschikbaar in twee kleuren: Moon Silver en later deze zomer Fire Red. Vanaf half juli is de Inspiron 14z ultrabook in Nederland verkrijgbaar vanaf 699 euro. Voor meer informatie over Dell's Inspiron notebooks ga je naar www.dell.com/inspiron.

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Nieuws, Notebooks

Tags: Ultrabooks, inspiron, Dell

Nieuws headlines

Laatste reactie