}
abonneren

Dell Canvas is een slim bureaublad voor ontwerpers

Op CES 2017 toonde Dell een aantal innovatieve producten, waaronder een hybride 2-1-laptop die je draadloos kunt opladen via het toetsenbord. Een andere innovatie is de Dell Canvas, een scherm dat je plat op je bureau kunt leggen.

De Dell Canvas begon ooit als concept voor het Smart Desk-concept, waarbij je een deel van het bureau kunt gebruiken als bediening voor je pc. Uiteindelijk is daar de Canvas uitgekomen, een 27 inch QHD-monitor met aanraakfunctionaliteit, die zowel rechtop als plat op je bureau kan worden gelegd.

Met een Stylus kun je het scherm bijvoorbeeld op een vlakke ondergrond bedienen en zo tekeningen maken. Dat kan overigrens ook gewoon met je vinger of met een speciaal meegeleverde totem. De Dell Canvas zou je kunnen zien als concurrent voor de Surface Studio van Microsoft, maar opvallend is juit dat de Canvas in samenwerking met de ontwikkelaar van Windows 10 is ontworpen.

Professionals

Het scherm zou dus als aanvulling kunnen dienen voor een Surface Studio, omdat het scherm van dat apparaat juist niet helemaal plat kan worden neergelegd. Het scherm werkt overigens ook gewoon met iedere andere computer met Windows 10.

Beschikbaarheid

Dell heeft nog niet gemeld wanneer de Canvas beschikbaar komt, en wat de prijs gaat zijn. Wel ontving Dell met dit product alvast een CES 2017 Innovation Award.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, CES 2017

Tags: Surface, Dell, ces2017

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Senior Automation Consultant - PQR