abonneren

Dell brengt Chromebooks naar Nederland

Dell komt nog dit jaar in Nederland met de Chromebook 11 op de markt. Die waren tot nu toe nog niet verkrijgbaar in ons land.
Dat meldt de fabrikant aan Tweakers. Een prijs van het apparaat is nog niet officieel bekend, al zal die rond de 250 euro komen te liggen - hoeveel de Chromebook in dollars kost.

Stevig model

De Chromebook 11 is een stevige laptop, die zich vooral richt op studenten. De laptop moet dus wel tegen een stootje kunnen. Daarnaast heeft het apparaat een scherm van 11,6" met een resolutie van 1366 x 768 pixels. Er komen twee varianten beschikbaar, met 2 GB aan RAM of 4 GB aan RAM. Beide laptops hebben 16GB aan interne opslag, wat meer dan genoeg zou moeten zijn voor het besturingssysteem dan alleen maar om cloudopslag draait.

Aandachtslampje

Het is mogelijk de laptops met of zonder touchscreen te kopen. Ook is het optioneel om er 4G-ondersteuning voor te nemen door midden van een sim-kaart. De laptops hebben als unieke feature een oplichtend logo. Dat is volgens Dell bedoeld voor gebruik in het leslokaal, zodat leerlingen ermee in groepjes kunnen worden gedeeld, of die studenten aan of uit kunnen zetten om aandacht te vragen, in plaats van hun vinger op te hoeven steken.

De Chromebooks moeten in april op de markt komen. Zodra we iets horen over een prijs, krijg je dat uiteraard hier te horen!

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Notebooks

Tags: Dell, Chromebook 11

Laatste reactie