MWC 2015: De specificaties van de Samsung Galaxy S6

Nu Samsung de Samsung Galaxy S6 en S6 Edge heeft aangekondigd, zijn ook de specificaties bekend. PCM zet de informatie voor je op een rij.

Samsungs Galaxy S6 en S6 Edge beschikken beide over dezelfde specificaties, met het verschil dat de Edge-variant gebogen schermranden heeft. Onder de motorkap is er geen noemenswaardig verschil tussen de twee toestellen.

De nieuwe smartphones hebben een qhd Super AMOLED-scherm van 5,1 inch met een resolutie van 1440x2560. Dat komt neer op 577 ppi. Voor extra stevigheid is het scherm gemaakt van Gorilla Glass 4. De behuizing is daarnaast van metaal en dus niet langer van aluminium.

Processor, RAM, opslag, accu

De toestellen worden aangedreven door 's werelds eerste 14nm mobiele processor, aldus Samsung. Het betreft een 64-bit Exynos 7 Octa-processor, die door Samsung zelf is ontwikkeld. Het werkgeheugen bedraagt daarnaast 3GB, waar de S5 het nog moest stellen met 2 GB RAM. De smartphones draaien op Android 5.0 Lollipop, met een snellere versie van TouchWiz.

De goedkoopste S6-variant heeft ruimte voor 32GB interne opslag. In tegenstelling tot de S5 komt er geen 16 GB-versie op de markt. Duurdere edities worden uitgebracht met 64 GB en 128 GB opslagruimte. De accu heeft een capaciteit van 2550mAh en is voor een groot deel binnen tien minuten op te laden via Samsungs 'fast charging' systeem.

Camera

Aan de achterkant zit een 16 megapixel camera met een sensor die gebaseerd is op de camera van de Samsung Galaxy Note 4. Dar maakt een diafragma van f/1.9 mogelijk. De camera aan de voorkant is nu een 5 megapixel camera, tegenover de 2 megapixel camera van de S5.

Prijs en beschikbaarheid

Beide toestellen worden op 10 april in Nederland gelanceerd. De goedkoopste (32 GB)-versie van de Samsung Galaxy S6 kost 699 euro, de S6 Edge-editie kost 849 euro. Bij de 64 GB-versie gaat de oprijs respectievelijk omhoog naar 799 euro en 949 euro. Tot slot kosten de 128 GB-varianten 899 en 1049 euro.

De S6 en S6 Edge komen uit in de kleuren White Pearl, Black Sapphire en Gold Platinum. Daarnaast is alleen de S6 Edge ook nog verkrijgbaar in Blue Topaz en Green Emerald.

Lees voor meer informatie: Samsung Galaxy S6: Minder TouchWiz, meer veiligheid.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten