abonneren

De laatste details over Sony's Honami

De Xperia Z doet het erg goed, de Xperia Z Ultra zal niet dezelfde verkoopcijfers halen, hoewel hij zeker bij een specifieke groep gebruikers gretig aftrek zal vinden. En dan hebben we de Honami nog en daar komt steeds meer info over naar buiten.
Het hoofd van Sony in Zuid-Korea Kenji Sakai (wie kent hem niet) heeft laten weten dat de veelbesproken Sony Honami eind van het jaar in zijn thuisland verkocht zal worden. Hij heeft ook bevestigd dat de Honami de toevoeging i1 zal krijgen en hoogstwaarschijnlijk binnen de Xperia-familie zal vallen.

Of Kenji Sakai hiermee bedoeld dat de Xperia Honami i1 als eerst in zijn land zal uitkomen weten we niet en verder wordt er ook niks gezegd over de rest van de wereld.

De Chinese site ePrice heeft een render online gezet van het toestel waar we het alleen de achterzijde en een stuk van de voorzijde zien.

Lek

We zien eigenlijk dezelfde design-aspecten als bij de Sony Xperia Z. We zien ook afdekplaatjes over de aansluitingen dus we kunnen ervan uitgaan dat dit toestel ook waterdicht zal zijn. Linksbovenaan zit de camera met daaronder de flits en rechts de speaker.

Die camera zal het middelpunt zijn van de Sony Xperia Honami i1, zoals we het toestel voorlopig maar zullen noemen. Deze camera heeft een 20,7-megapixel Exmor RS sensor BIONZ image-processor en een Sony G-series lens.

Deze G-series lens heeft (volgens de Sony-site) een ultieme optische kwaliteit en maakt gebruik van de beeldverwerkingsexpertise van Sony. Deze lens moet zorgen voor een uitstekende scherpte en contrast over de gehele afbeelding.

specs

De rest van de specificaties mogen er ook zijn wanneer we dezelfde ePrice-site moeten geloven. De Xperia Honami zal beschikken over een 5 inch 1080p Full HD-scherm. De camera aan de achterzijde hebben we al besproken, maar aan de voorzijde zit een keurige 2 megapixel-camera. 

De Snapdragon 800-series laat de quad-core lekker snorren op een kloksnelheid van 2,2 GHz. We zien ook 2 GB aan RAM en 16 GB aan intern geheugen met en microSD-kaart.

De accu heeft een capaciteit van 3000 mAh en heeft net als de Sony Xperia Z de beschikking over de Stamina Mode, deze zorgt ervoor dat je accu langer meegaat. Hou nog wel even in het achterhoofd dat deze specificaties niet bevestigd zijn. 

IFA

We verwachten het toestel tijdens de IFA voor het eerst te zien. We hebben zelfs al een uitnodiging ontvangen voor 4 september in Berlijn, zet alvast maar in je agenda en natuurlijk zijn wij erbij.

Geschreven door: Ruud Caris op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Honami

Nieuws headlines

Laatste reactie