abonneren

De ingewanden van de Galaxy S4 ontbloot

De Samsung Galaxy S4 is onder handen genomen door iFixit, die de repareerbaarheid test van smartphones door ze volledig uit elkaar te slopen. Uit deze operatie blijkt dat de S4 bijzonder veel Qualcomm-componenten heeft.

Samsungs nieuwe vlaggenschipsmartphone, de Galaxy S IV, is van de productieband gerold en op de operatietafel van iFixit beland. Hoe ziet deze Androidsmartphone er langs binnen uit?

Het team van iFixit werd al meteen aangenaam verrast bij de vaststelling dat Samsung de S4 van een verwisselbare batterij heeft voorzien. Alles wat je nodig hebt om de telefoon te openen, is een stevige vingernagel om het achterpaneel los te wrikken. Daarna kan je de batterij met 3,8V en 2.600mAh (9,88Wh) er gewoon uit halen.

 

iFixit dook dieper in het toestel en ontdekte een 13 megapixelcamera die in 1080p Full HD kan filmen met 30 frames per seconde, een paar IR-sensoren die worden gebruikt voor Air View/Air Gesture en een Synaptics S5000B-processor voor het aanraakscherm, dat zo gevoelig is dat je het met normale handschoenen aan kan bedienen.

Terwijl Samsung natuurlijk hoopt dat de Galaxy S4 weer een verkoopsucces wordt, lijkt de echte winnaar Qualcomm te zijn. De fabrikant is alomtegenwoordig in de nieuwe smartphone.

Op het moederbord is het volgende terug te vinden:

  • Snapdragon 600 APQ8064T 1,9GHz quadcore CPU
  • MDM9215M 4G GSM/UMTS/LTE modem
  • PM8917 energiebeheermodule
  • WCD9310 audio codec-chip
  • WTR1605L Seven-Band 4G LTE-chip
  • PM8821 energiebeheerchip

Volgens iFixit is de interne bouw van de Galaxy S4 “erg gelijkaardig, zelfs haast identiek, aan de Galaxy S3”. Dat betekent ook dat het een erg eenvoudig toestel is om te herstellen, indien er iets kapot gaat. De batterij kun je als gebruiker zelf vervangen en de interne componenten zijn slechts 11 schroefjes van je verwijderd.

Het enige negatieve punt aan de bouw van het toestel, is dat het glas met het scherm en de schermrand versmolten is. Dat verhoogt de vervangingskosten en betekent dat je het hele toestel uit elkaar moet halen om het scherm bloot te leggen.

iFixit heeft de Galaxy S4 een score van 8 op 10 gegeven voor herstelbaarheid. Dat is een erg goede score voor een moderne smartphone.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Reparatie, Samsung Galaxy S4

Laatste reactie