abonneren

De eerste aanrakingen met de Huawei Ascend P2

Op Mobile World Congress in Barcelona heeft Huawei zijn nieuwe toptoestel Ascend P2 geïntroduceerd. Wij mochten hem al even in de knuisten sluiten.

Vlak voor de officiële start van het Mobile World Congress in Barcelona heeft Huawei tijdens een persconferentie haar opvolger voor de Ascend P1 voorgesteld. De Chinese telecomgigant beweert hiermee de ‘snelste smartphone ter wereld’ op de markt te zetten.

Tijdens de beurs hebben wij de stand van Huawei bezocht om de Ascend P2 wat uitgebreider te bekijken, met in het bijzonder ook aandacht voor de Emotion UI. Dat is de grafische schil die Huawei over Android - in dit geval Jelly Bean 4.1 - plaatst. We sommen enkele van de leukste features voor je op.

De Emotion UI laat zich vooral opmerken door haar grote aanpasbaarheid. Je kan kiezen uit verschillende thema’s die je bovendien zelf nog tot in het kleinste detail kan wijzigen. Je widgets worden in één venster gegroepeerd en kunnen ook naar hartelust aangepast worden. Of je kiest er voor om al die poespas achterwege te laten en met een basic interface aan de slag te gaan.

Zoals de meeste smartphonefabrikanten heeft ook Huawei extra aandacht besteed aan de camera van de Ascend P2. Het toestel heeft een toegewijde cameraknop gekregen om makkelijk foto’s te trekken. Je hoeft zelfs de camera-app niet meer te openen. Twee keer op de cameraknop drukken volstaat om een foto vast te leggen.

Een feature die we wel vaker terugzien bij de grafische schillen van fabrikanten zijn de zogenaamde ‘snelle instellingen’ in het meldingenscherm. Dat is bij Huawei niet anders. Met een veeg van de bovenkant van je scherm naar beneden, krijg je toegang tot de voornaamste instellingen van je toestel zoals wifi, stille modus en bluetooth.

 

Bewegingsdetectie is iets waar bijvoorbeeld Samsung zwaar mee uitpakt, maar ook de Huawei Ascend P2 maakt hiervan gebruik om je telefoon te muten, automatisch een oproep te beantwoorden of het volume te verzachten.

Tijdens de koude winterdagen stoten we allemaal wel eens op het probleem dat een aanraakscherm nauwelijks te bedienen is met handschoenen aan. Dankzij Huawei’s ‘Magic Touch’-technologie behoort dat tot het verleden. We hebben het getest met lederen handschoenen en waren onder de indruk van het resultaat. Ook lange nagels zouden geen probleem mogen zijn.

De Ascend P2 zal in het tweede kwartaal van 2013 bij ons verschijnen aan een prijskaartje van 399 euro. Rond dezelfde periode lanceert Huawei ook nog enkele andere toestellen, waaronder een 6,1 inch ‘phablet’ en een Windows Phone.

Via: ZDNet

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Ascend P2